Mooie projecten

Een monument moet worden beleefd en het verhaal moet worden doorverteld. Zo blijven monumenten springlevend! Daar maken we ons bij het Restauratiefonds elke dag weer sterk voor. Onze accountmanagers komen op de meest mooie locaties in Nederland en zijn betrokken bij de financiering van allerlei monumenten. Van monumentale boerderijen tot religieus erfgoed en van kleine monumentale pareltjes tot grootschalige herbestemmingsprojecten. Alle vier vertellen zij over een mooi project waar zij in 2020 betrokken bij zijn geweest.

Grietje Hofstede-Jensma

Waar ik trots op ben? Mijn betrokkenheid bij het project Groen Gasthuis in het Groningse Warffum! Het Groen, genoemd naar de welbekende Hendrik Groen, Gasthuis is een woonzorginitiatief voor met name ouderen met dementie.

Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland

Bernard Brons

Mijn verhaal gaat over Parkhuis Amersfoort, gelegen in het Elisabeth Groen stadspark in Amersfoort. Het monumentale pand, vroeger het ketelhuis van het Elisabeth Ziekenhuis, is nu het bruisende middelpunt in de wijk!

Noord- en Zuid Holland

Harry Kers

Een project waar ik met veel plezier op terugkijk is de financiering van de gebouwen op Landgoed Groot Bijstervelt in Oirschot. Het voormalig klooster van de paters Montfortanen is in de afgelopen jaren herbestemd tot woon- en zorgcomplex.

Gelderland en Utrecht

Remco Vos

Ik vertel je graag alles over de plannen van Daniëlle Arends en Gerard van Rijn voor de monumentale Villa Kanjel in Maastricht. Met de herbestemming tot familiehotel geven ze het prachtige pand haar voormalige functie terug.

Zeeland, Noord-Brabant en Limburg

Meer trotse collega's aan het woord?